Fruitzuurpeeling

Wat is een fruitzuurpeeling?


Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen. Een fruitzuurpeeling heeft een keratolystische werking, wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Een fruitzuurpeeling noem je ook wel een chemische peeling. Ondanks het woord chemisch zijn de peelings bij Beauté Vital Beauty&Skin van natuurlijke afkomst. We onderscheiden twee soorten peelings AHA en BHA.

Hoe werkt een AHA fruitzuurpeeling?

Een AHA fruitzuurpeeling verweekt de kitsubstantie (lijm) tussen dode huidcellen in de hoornlaag. We noemen dit daarom een verwekende stof. Het verweken van deze kitsubstantie heeft als resultaat dat de dode huidcellen makkelijker en sneller afschilferen. De huid wordt zichtbaar gladder, voller en meer effen van teint. Een fruitzuurpeeling stimuleert de huid tevens om nieuw collageen aan te maken.

Hoe werkt een BHA salicylzuurpeeling?

Salicylzuur is een vetoplossende stof. Salicylzuur is werkzaam in de poriën, waar het talgverstoppingen kan verweken en oplossen. Een salicylzuurpeeling wordt vaak ingezet bij een vette/gecombineerde huid of lokaal op delen met veel verstopte poriën (neus, voorhoofd). Het voordeel van salicylzuur is dat deze ook lokaal aangebracht kan worden om het uitreinigen makkelijker te maken.

Welke fruitzuurpeeling is geschikt voor mijn huid?


Glycolzuurpeeling

Deze peeling werkt op hyperpigmentatie (pigmentvlekken), anti-ageing en andere huidverkleuringen.

Salicylzuurpeeling
Deze peeling is bedoelt voor de onzuivere huid. De huid die veel last heeft van verstopte poriën, gerstekorrels en puistjes.

 
Melkzuur peeling
Deze peeling is bedoelt voor mensen met een vochtarme huid, lichte hyperpigmentatie (pigmentvlekken) en een huid die dof en vaal is. Dit is een echte GLOW PEEL.

Sensitive peeling
Deze peeling is bedoelt voor mensen die een gevoelige huid hebben, een dunnere huid, een huid met couperose en lichte hyperpigmentatie. (pigmentvlekken)

Tarieven

  • 1 fruitzuurpeeling behandeling         € 80,00
  • 3 fruitzuurpeeling behandelingen    € 230,00
  • 6 fruitzuurpeeling behandelingen    € 450,00
 

 

Fruitzuurpeeling kuur waarom?

Voor het beste resultaat adviseer ik een kuur te doen van 6 behandelingen. Elke 2 weken wordt er een fruitzuurpeeling behandeling uitgevoerd. De werking van de fruitzuurpeeling is opeenstapelend waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt.

 

Gebruik SPF 50

!LET OP! GEBRUIK NA EEN FRUITZUURPEELING DAGELIJKS SPF 50

Salicylzuurpeeling

Verminderen van acne en acnelittekens