Microdermabrasie

De nummer 1 behandeling voor een mooie, gladde en stralende huid. Microdermabrasie is één van de top behandelingen bij Beauté Vital omdat het snel hele mooie resultaten geeft! Een microdermabrasie behandeling geeft namelijk al na één keer een mooi resultaat. Je kunt het als een eenmalige behandeling ondergaan als een oppepper maar ook in kuurverband om het beste en mooiste resultaat te krijgen.

 

 

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een dieptepeeling, waarbij fijne steriele kristallen onder vacuümdruk over de huid worden gezogen en zo de huid voorzichtig ‘zandstralen’. Dit is een zeer intensieve peeling, die heel gecontroleerd uitgevoerd kan worden. Bij microdermabrasie is nauwkeurig te zien hoe ‘diep’ de huid wordt behandeld, omdat de huid laagje voor laagje wordt verwijderd met de microkristallen. Bij Beauté Vital werken we met de Meditopics MD-01, een zeer krachtig, medisch microdermabrasie-apparaat. De Meditopics MD-01 werkt op basis van het huidvriendelijke Sodium bicarbonaat, dat grote voordelen heeft ten opzichte van (apparaten die werken op basis van) Aluminium oxide, dat de huid kan irriteren. Dit alkaline (zout) werkt desinfecterend, heeft een pH neutraal effect op de huid, lost makkelijk op (laat dus geen onopgelost residu achter) en kalmeert de huid. Ook is het veel lichter dan Aluminium oxide, waardoor er een lagere onderduk nodig is  Dit medische apparaat werkt intensiever dan andere microdermobrasie-apparaten en zorgt echt voor huidverbetering.

 

Resultaat microdermabrasie?


Tijdens een behandeling met microdermabrasie worden de bovenste huidlagen verwijderd, wordt de huid verdund, wordt de doorbloeding bevorderd en wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat nieuwe, jonge huidcellen versneld worden aangemaakt en dat ook de aanmaak van collageen en elastische vezels wordt bevorderd. Oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, restacne en fijne lijntjes worden aanzienlijk verminderd. Na de behandeling is de gehele huidstructuur gladder en toont de huid egaler. Voor een goed en langhoudend resultaat wordt aangeraden om meerdere behandelingen te ondergaan in kuurvorm. Een kuur bestaat uit drie tot zes behandelingen die elke twee tot vier weken worden gedaan. Na een kuur kan om de acht tot 12 weken een onderhoudsbehandeling plaatsvinden.

 

Microdermabrasie behandeling


Voorafgaand aan de microdermabrasie-behandeling wordt de huid gereinigd en worden onzuiverheden en comedonen verwijderd. Als je huid schoon is, kan er met de behandeling worden gestart. Met de behandelkop van het apparaat worden banen over jouw huid getrokken. Hierbij voel je een plaatselijk vacuüm op de huid met daarbij een licht schavend gevoel. De intensiteit van de behandeling wordt aangepast aan jouw huid en de aard van de klacht. De behandeling kan van oppervlakkig tot middeldiep tot zeer diep worden uitgevoerd. Voor de behandeling zal de schoonheidsspecialiste jouw wensen en verwachtingen bespreken en dat meenemen in de bepaling van de intensiteit van de behandeling. Na de behandeling kan de huid roodheid vertonen, maar deze zal na de behandeling snel verdwijnen. Ook kan de huid licht gloeiend aanvoelen, alsof je in de zon hebt gezeten.

Adviezen na microdermabrasie-behandeling

  • Na de behandeling kunnen er, afhankelijk van de intensiteit en de diepte van de behandeling, wat schaafplekjes of puntbloedinkjes zichtbaar zijn. Deze effecten horen erbij als er iets dieper is behandeld en genezen vanzelf binnen een aantal dagen.
  • Een aantal dagen na de behandeling kan de huid licht vervellen. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Het is belangrijk om van de velletjes af te blijven en er niet aan te trekken of pulken. Mochten de velletjes echt heel vervelend zijn, gebruik dan een lichte, milde scrub om ze te verwijderen.
  • Vermijd zonlicht tot minimaal twee weken na de behandeling en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50.
  • Roken vertraagt de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat de huid geneest. Het is dus verstandig om niet te roken op de behandeldag en liever ook niet gedurende de dagen erna.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met de Blemmisch Balm van dr. Med chr. Schrammek. Dit is een camouflerend make-up product dat de huid niet verstoppen.

Vergoedingen Microdermabrasie


Wanneer je microdermabrasie ondergaat bij (rest)acne en/of acnelittekens in het gelaat kun je in aanmerking komen voor vergoeding uit jouw aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar welk recht op vergoeding je hebt en raadpleeg jouw polisvoorwaarden. Soms heb je een verwijzing van jouw huisarts of specialist nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Tarieven

1 Microdermabrasie behandeling                €95,00
3 Microdermabrasie behandelingen           €275,00
6 Microdermabrasie behandelingen           €525,00

Microdermabrasie behandeling is zeer geschikt voor: