Microneedling

De meest resultaatgerichte behandeling voor (acne) littekens en pigmentvlekken.  De huid wordt mooi glad en egaal.

Microneedling kan bij diverse huidproblemen worden ingezet, zoals bijvoorbeeld: (acne)littekens, grove poriën, pigmentatie en anti-ageing. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

De behandeling


Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van de ENTERPEN  die door middel van minuscule, vibrerende naaldjes kleine kanaaltjes in de huid maakt. Deze kanaaltjes zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut en wordt collageen en elastine (bindweefsel) gestimuleerd. Na enkele behandelingen is uw huid steviger en gladder. Afhankelijk van het door u gewenste resultaat, wordt bepaald welk aantal behandelingen het beste bij uw huidprobleem past. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wordt over het algemeen goed verdragen. Wanneer de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd moet worden, kunt u eventueel een uur voor de behandeling Emla crème op de te behandelen plek smeren. Deze crème heeft een verdovende werking en is uitsluitend op recept bij de huisarts te verkrijgen. Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er na een behandeling roze/rood uitzien. Bij sommige huidtypes verdwijnt dit snel, bij andere kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Bij een diepere behandeling kan de huid licht gaan schilferen; dit is een positief effect omdat de dode huidcellen daardoor afschilferen en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Wij adviseren u de huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème (SPF 30) en de eerste dagen een serum op de behandelde huid aan te brengen.

Resultaten ENTERPEN

  • Gladdere huidstructuur
  • Aanmaak van nieuw collageen en elastine (bindweefsel)
  • Betere doorbloeding van de huid
  • Verfijning van poriën en fijne lijntjes
  • Vermindering van rest acné
  • Egaliseren van acne littekens
  • Egaliseren van huidteint

Het resultaat van microneedling is niet direct zichtbaar omdat bijvoorbeeld in het geval van een anti-ageing behandeling het minimaal zes weken duurt om collageen en elastine aan te maken. Daarbij volstaat één behandeling niet, maar zijn meerdere behandelingen nodig. Uiteraard gaat u in de loop van de kuur wel resultaat zien, maar het eindresultaat ziet u pas vier tot zes maanden na de laatste behandeling. In het geval van littekenverbetering en bij de behandeling van pigmentvlekken ziet u eerder resultaat, meestal al binnen twee tot drie maanden.

Vergoeding Microneedling


Microneedling als behandeling van acne littekens kan gedeeltelijk of geheel worden vergoed indien u aanvullend verzekerd bent en de behandeling op medische indicatie gebeurt. Bij anti-ageing wordt de behandeling niet vergoed.